
خبرگزاري آريا-دور مذاکرات هستهاي ايران در نيويورک بدون حل اختلافات پايان يافت.
اين مذاکرات جمعه شب با ديدار سه جانبه ظريف اشتون و کري براي دومينبار در دو روز گذشته ادامه يافت. اما بعد از دو ساعت رايزني دو طرف نتوانستند به نقطه نظر مشترک براي رفع اختلاف نظرها برسند.اين در حالي است که گفته مي شود هنوز زمان مذاکرات بعدي مشخص نشده است.
بر اساس اعلام تيم مذاکراتي ايران، "مذاکرات سه جانبه ظريف با اشتون و کري در فضايي کاملا جدي و صريح صورت گرفته و ابعاد مختلف فني، سياسي و حقوقي برنامه هستهاي کشورمان و نيز تحريمها را در بر گرفت.
اين مذاکرات در مجموع مفيد و سازنده بوده اگرچه منجر به پيشرفت قابل ملاحظهاي در موضوعات مورد اختلاف نشد. با عنايت به مجموعه شرايط و بحثهاي فني فشردهاي که تاکنون صورت گرفته است، دو طرف تصميم گرفتند مشورتها در آينده نزديک از سر گرفته شود.
در پايان اين مذاکرات موضوع نگراني کشورمان از وضعيت ايرانيان دستگير شده يا تحت تعقيب توسط دولت آمريکا و ضرورت آزادي فوري آنان به صورت دوجانبه به طرف آمريکايي منتقل شد.
غير از موضوع ايرانيان که به دلايل انساني با طرف آمريکايي مطرح شد، جمهوري اسلامي ايران در هيچ موضوع ديگري از جمله موضوع افراطگرايي و تهديدات داعش با دولت آمريکا مذاکره نميکند."
همچنين قرار است معاونان وزير خارجه ايران و 1+5 با محوريت مرور مذاکرات هستهاي با يکديگر ديدار کنند.
درهمين چارچوب پس از مذاکرات سه جانبه يک مقام آمريکايي که نخواست نامش فاش شود در جمع خبرنگاران با بيان اين که ديدارهاي سه جانبه به طور فشرده انجام شد، اعلام کرد اختلافات جدي داريم. همه بايد تصميم دشوار بگيرند.
او ادامه داد: نشست کارشناسي در ادامه برگزار نخواهد شد و با ساير کشورها درباره ادامه مذاکرات گفتوگو ميکنيم.
اين مقام آمريکايي گفت که اگر ايران به توافق برسد وارد بازار جهاني خواهد شد.
وي با بيان اين که "با ايران درباره داعش همکاري نميکنيم" افزود: داعش موضوعي جداي از مذاکرات است
هنوز هيچ يک از مقامات کشورمان و مقامات اتحاديه اروپا به طور رسمي درباره پايان مذاکرات اظهارنظري نداشتهاند.
قرار است ظريف به همراه دکتر حسن روحاني نيويورک را ترک کند.