
خبرگزاري آريا-سرمربي تيم ملي فوتبال امروز در نشستي خبري گفت: امروز ميخواهم حرفهايي که نزده بودم را بزنم.
به گزارش خبرگزاري آريا، کارلوس کيروش در نشست خبري که عصر امروز در هتل محل اقامت تيم ملي برگزار شد با بيان اينکه يک روز بعد از بازي با عراق زمان اين است که گزارش مفصلي در مورد تيم ملي خدمت شما عرض کنم و دقيقا توضيح بدهم کجا بوديم و امروز به کجا رسيدهايم اظهار داشت: در اين قسمت ميخواهم يک مقدار هم در مورد آينده صبحت کنم همانطور که مطلع هستيد به خاطر دلايل خاصي در چند ماه گذشته سعي کردم سکوت کنم و سعي کردم به خاطر همان مسائل و منافع تيم ملي هرچيزي به زبان نياورم اما فکر ميکنم امروز که نتوانستيم به رويايي که در ذهن داريم برسيم و در حال بازگشت به ايران هستيم به جا باشد تا گزارشي که از آنچه که انجام داديم را خدمتتان عرض کنم.
وي ادامه داد: قبل از جام جهاني با هر مشکلي که براي بازيهاي دوستانه و اردوهاي تيم ملي بود سعي کرديم قدم به قدم پيش برويم و يک بازي اين طرف و يک اردو آن طرف برگزار کنيم و در نهايت در جام جهاني عملکردي داشتيم که اکثريت مردم از تيم ملي راضي بودند و بعد از جام جهاني هم افتخار داشتم تا آقايان کفاشيان از بنده تقاضاي ادامه همکاري داشته باشند و همينطور که حمايتهايي که از هواداران دريافت کردم و البته از اعتقاد و شور و اشتياقي که بازيکنان براي ادامه همکاري با من نشان دادند که واقعا برايم دلگرمکننده بود و خيلي خوب بود که دعوت به ادامه همکاري را داشتم.
کيروش افزود: در درجه اول به خاطر حمايتهايي که شد و در درجه دوم به خاطر اينکه اين رويا را داشتم که بعد از جام جهاني شرايط بهتر خواهد شد اما متاسفانه داستان اينطور نشد و سناريو براي ما بدتر شد و دشواريهاي بدتري را تجربه کرديم و هيچ حمايت مالي از ما نشد و اين واقعيتي بود که ما با آن روبرو بوديم. واقعيت ما راجع به اين بود که کاري نميتوانستيم بکنيم و در نتيجه به خاطر اين نحوه کار کردن بايد ميديديم يکي پس از ديگر بازيها و اردوها لغو ميشوند. ضمن اينکه بازي تدارکاتي نداشتيم و ديديد که اجبار پيدا کردم تا از ارتباطات خودم استفاده کرده و در اردوي پرتغال سه بازي را برگزار کنيم و همينطور در اردوي آفريقاي جنوبي همين اتفاق افتاد حتي تيم فلسطين که توافق کرده بود با ما بازي کند اين توافق را برهم زد.
کيروش گفت: امروز ميخواهم خيلي شفاف صحبت کنم هميشه سعي ميکنم به خوبي دور و برم را نگاه کنم و آن زمان ميبينم که مربيان زيادي در فوتبال ايران هستند که با همين نوع مشکلات دست و پنجه نرم ميکنند اکثر مربيان ايران نسبت به امکانات فوتبال ايران مشکل دارند و با مشکلات مالي دست و پنجه نرم ميکنند. در نتيجه همه ما با يک نوع مشکل مواجه هستيم براي همين هميشه به خودم ميگويم چرا بايد گله و شکايت ميکردم بلکه بايد واقعيات را بپذيرم. هميشه صحبتهايي که با بازيکنانم ميکنم ميخواهم با شما در ميان بگذارم.قطر و امارات منابع بيشتري دارند اما اين مطلب بايد ما را قويتر کند يا ضعيفتر يا بايد به ما روحيه دهد يا روحيه ما را بگيرد؟ هميشه به بازيکنانم ميگويم هيچ بهانهاي نداريد بلکه با مجموعه مشکلاتي که با آن روبرو هستيم بايد آنها يک منبع انگيزه و چالش بزرگي باشد که ما را تبديل به تيمي قدرتمند کند. شکي نداريم که آنهايي که در فوتبال ايران هستند تقريبا با اين مشکلات روبرو هستند براي همين فکر ميکنم وقتي همه ما افرادي هستيم که جزو يک خانواده در کنار هم هستيم بايد دست در دست هم داده تا براي مشکلات فوتبال راهحلي پيدا کنيم.
وي افزود: همه ميدانند و هواداران فوتبال داخل و خارج ايران واقعيت را درک ميکنند براي همين اکثريت به اين تيم ملي و بازيکنانش افتخار ميکنند چراکه آنها در سه بازي قبل در مرحله مقدماتي عملکرد خوبي داشتند و در مقابل عراق نيز با 10 نفر بازي خوبي را به نمايش گذاشتند که در نهايت کار به پنالتي کشيده و متاسفانه بازي را باختيم. آرزوي ما بود که براي هواداران مدال بياوريم و به همين دليل هيج کس ناراحتتر از بازيکنان و کادر فني و مطمئنا هواداران فوتبال ايران نيست. متاسفانه تيم سومي که ديشب در حال بازي بود دست و بال ما را بست. بازي در دستان ما بود اما آنها زنجير انداختند و ما را محاصره کردند. اين واقعيت فوتبال است و فوتبال از آن برندههاست. ما نتوانستيم مدال بياوريم اما اينجا توانستيم يک مطلب بزرگ را به دست بياوريم.. فکر ميکنم اينجا رسانههاي استراليا، هواداران و حتي مربيان تيمهاي ديگر به تيم ايران احترام گذاشتند و ميگذارند.
سرمربي تيم ملي در ادامه نشست خبري افزود: وقتي هواداران خودشان را در قالب تيم ملي تصور ميکنند و روحيه تيمي را لمس ميکنند به خاطر اين است که غرور ملي و انگيزه هواداران برآورده شده است.
وي با اشاره به تجربه بازيکناني از جمله جواد نکونام يادآور شد: حتما بايد چند کلامي در خصوص با تجربههاي تيم صحبت کنم. آنها الگوي خوبي از تعهد، از خودگذشتگي و شجاعت بودند و امروز در تيم ملي ديگر با داستان افرادي که به تيم ملي پشت ميکنند مواجه نيستيم. کاپيتان من ديشب به رکورد 149 بازي ملي رسيد که اين يک عدد و دستاورد فوقالعاده است البته عدد و رقم مهم نيست بلکه الگويي که او از خود به جاي گذاشت مهم است. الگويي براي بازيکنان جديد جوان است.
وي افزود: در اين جام 10 بازيکنان جديد و جوان را به تيم ملي اضافه کردند و واقعا بايد از مربيان بازيکنان جواني مثل غفوري، رضاييان، پورعلي گنجي، اميري به خاطر کاري که براي آنها انجام دادند کمال تشکر را داشته باشم. همينطور بازيکناني مثل رفيعي، آزمون و جهانبخش که همين وضعيت را داشتند.
سرمربي تيم ملي گفت: امروز به خانه برميگرديم بدون هيچ مدالي اما اين بازگشت ما به خانه با يک آينده همراه است اما بايد يک موضوع را تاکيد کنم که کاري که نبايد انجام ميداديم انجام داديم. ما بعد از صعود به جام جهاني يک سال وقت داشتيم تا تيم ملي را آماده کنيم اما 6 ماه خوابيديم اگر ميتوانستيم تا سرحد آمادهسازي در بين صعود به جام جهاني تا جام جهاني برنامه هايمان را پياده کنيم چه اتفاقي ميافتاد شايد تفاوتش همان گل مسي بود که در جام جهاني خورديم. ما در جام جهاني درسمان را ياد گرفتيم اما چه اتفاقي افتاد.بعد از جام جهاني و از بعد از ماه خرداد و تير چند ماه را به صورت پياپي از دست داديم. در حال حاضر هم بياييم و در مورد آينده اين بازيکنان جوان در تيم ملي صحبت کنيم. به نظر من بايد برگرديم خانه و روحيهمان را بازسازي کنيم. کمي فکر کنيم و سريع کار کنيم براي آمادهسازي جام جهاني که در راه داريم. اين مختصري بود از طرف شخص بنده در مورد کارهايي که اتفاق افتاده.
کيروش ادامه داد: با کمال احترامي که براي کساني که نقطهنظرات مختلف دارند فکر ميکنم 4 مسابقه عالي را در جام ملتها پشت سر گذاشتيم. تيم بحرين را بدون هيچ شک و شبههاي شکست داديم، رقيب سنتي که هميشه براي ايران دردسرساز ميشود. تيم قطر را هم که چند ماه پيش جام خليجفارس را برده بود حذف کرديم و تيم امارات را هم توانستيم شکست دهيم اماراتي که ژاپن را از دور مسابقات حذف کرد و البته بازي بسيار دشوار مقابل عراق که 80 دقيقه يک بازيکن کمتر داشتيم و توانستيم 10 نفره دو بار به بازي برگرديم. به خاطر اينکه يک بازي تهاجمي را انجام داديم و به گل رسيديم اما در پنالتيها شکست خورديم. در انتها عرض ميکنم به خانه برميگرديم و بدون مدال اما نه با دستان خالي با اين تصوير شفافي در ذهن داريم ميدانيم با سرمايهگذاري و همت و تلاش مستمر آينده درخشاني خواهيم داشت.
در ادامه نشست خبري کيروش در مورد اينکه به نظر ميرسد با اين صحبتها بايد شاهد تداوم همکاري او با تيم ملي باشيم گفت: نميخواهم در مورد اين سوال بنا بر منافع ملي و علائق شخصي صحبت کنم چون اگر در اين خصوص صحبت کنم اشتباه است فکر ميکنم بايد اين سوال را بنابر مدرن کردن فوتبال ايران و مسيري که ميخواهد انتخاب کند به آن پاسخ داد. من شفاف صحبتهايم را مطرح ميکنم. در 4 سال گذشته هميشه سعي کردم آرامش خودم را حفظ کنم. در مورد يکسري از قسمتهاي فوتبال ايران سکوت کنم.حتي يک قسمتهايي که در مورد تيم ملي به صورت غيرمتحرمانه شد صحبتي نکردم و فقط جاهايي صبحت کردم که راجع به منافع تيم ملي بود نه شخص کارلوس کيروش ولي اين سکوت و نگرش بنده باعث سوتفاهم يکسري افراد شده است به خاطر اينکه جوابي ندادم و سکوت کردم اين سوتفاهم پيش آمده و اين تفکر در ذهن آنها به وجود آمده که بنده بيتفاوت هستم يا ضعيف و ترسو شدم يا فاصله گرفتم. اما آنها مرتکب اشتباه شدند هرچند که برخي افراد دنبال آن بودند که با من مشکل داشته باشند و شايد فکر ميکنند شخص خوبي را پيدا کردند به همين خاطر آنها ميگويند بس است و ديگر کافي است. من کارم را انجام ميدهم نه به خاطر خودم بلکه به خاطر بازيکنان تيم ملي. بعضي افراد در طول اين مدت به تيم ملي لطمه وارد کردند و يا مستقيم اين کار را کردند و وقتي باشگاهشان باخت بازيکنان مليپوش را مقصر اعلام کردند و اعتماد به نفس و باور بازيکنان را چه در تيم ملي و چه در خارج از تيم ملي را خدشهدار کردند.
وي افزود: آقاي قلعهنويي نيز روند تحريم کردن بازيکنان در تيم ملي را در جام جهاني رهبري کردند. ايشان قرار بود قبل از جام جهاني بازيکنان را در اختيار من بگذارند که اين کار را نکردند چه چيزي ميشد از اين کارها به دست آورد؟ دقيقا برعکس من فکر ميکنم ما مربيان کنار هم باشيم چون همه ما يک مشکل داريم و بايد راهکاري براي آن اعلام کنيم. ايشان برخي از اوقات که خودش نميخواست مستقيم صحبت کند به دستيارانش ميگفت صحبت کنند و يا افرادي که از خودشان بود مثل پزشک و فيزيوتراپ تيم و يا مديرعامل سابق استقلال. آقاي خليفه از خبرگزاري فارس نيز نوشتند که تيم ملي به خاطر مصاحبه قلعهنويي حذف شده است که اين کاملا غيرقابل قبول و واهي است.
همان جايي که حميد درخشان سرمربي پرسپوليس دوباره در فارس به بازيکنان تيم ملي حمله ميکند و کاملا با بياحترامي به بازيکنان تيم ملي صحبت کرده و ميگويد بايد عراق را شکست ميداديم و کيروش بايد فورا برود. هيچ مشکلي ندارم اگر همکاران عزيز من نقطهنظر متفاوتي نسبت به من دارند ولي وقتي اين کار را انجام ميدهيم که با دست بردن بر واقعياتي که موجود است و با استفاده از منافع خاص مخصوصا لطمه به بازيکنان تيم ملي و اينجا است که بايد بگويم ديگر بس است. شما ببينيد آنها با نکونام و در حال حاضر با تيموريان چه کردند نميخواهم در مورد بازيکنان ديگر صحبت کنم چون آنها در استقلال هستند از لحاظ روحي، رواني به آنها ضربه وارد کردند تا در تيم ملي عملکرد بدي داشته باشند. خدمت آقاي درخشان ميگويم ايشان چه اختيار فکري در خود ميبينند که در مورد تيم ملي صحبت کند او به عنوان مربي زير 17 سال زماني که تيم دستش بود بهترين عملکردش اين بود که با تقلب و با حضور بازيکنان صغر سني 4 سال از مربيگري محروم شود به خاطر يک عمل غيرقابل قبول و او فقط باعث شرم کشور شد. ضمن اينکه در سال 1986 همراه 13 بازيکنان ديگر تيم ملي را تحريم کرد. آيا امروز هم ميخواهيد شاهد اين مسائل درتيم ملي باشيد؟
کيروش در ادامه اين نشست گفت: پيکان، شهرداري تبريز، داماش و شاهين تيمهايي بودند که با درخشان به ليگ پايينتر سقوط کردند و پرسپوليس هم در 10 بازي با او 4 مسابقه را شکست خورده و اينها افتخارات آقاي درخشان هستند و او در حالي ميگويد تيم ملي فوتبال تهاجمي بازي نمي کند که ما در هر بازي 1،72 گل به ثمر رسانديم اما تيم پرسپوليس که او اين تيم را رهبري ميکند 1،2 گل در هر بازي زده است. بنابراين چگونه به خود اجازه اخلاقي ميدهد تا او و قلعهنويي در مورد تيم ملي حرف بزنند. يک ماه تيم را به خاطر استقلال تعطيل کردند تا به آسيا برودو ايشان از حمايتهايي که براي تيم ملي بود استفاده کرد اما چه دستاوردي به دست آورد. در اين مدت هر بار ميبرند نميگويند به خاطر آمادهسازي تيم ملي بود اما هر بار که ميبازند ميگويند مليپوشان ناآماده بودند. من اين موضوع را از قول او گفتم. اميدوارم به نظرات من احترام بگذارم همانطور که من براي آنها احترام قائلم. آنها تا الان صحبت ميکردند و امروز نوبت من است که صحبت کنم و نظر من هم خيلي ساده است. نميتوانيم دل همه را به دست بياوريم و اتفاقا اين کار عمل خوبي هم نيست. من به همه احترام ميگذارم حتي کساني که به من احترام نميگذارند اما بايد بگويم برخي از افراد از لحاظ اخلاقي اجازه ندارند در مورد تيم ملي صحبت کنند و بهتر است روي کار خود تمرکز کنند تا نتايج بهتري را براي هوادارانشان به ارمغان بياورند.
کيروش در ادامه اين گفتوگو تاکيد کرد: فوتبال ايران بايد تغيير کند آنهايي که بايد همدلتر و متحدتر باشند ما مربيان هستيم اما واقعيت اين است که اين دو نفر کار خود را نميکنند و فقط در مورد کار بقيه صحبت ميکنند وقتي نگرش يکسري آدمها عوض نميشود پس خود آدمها بايد عوض شوند. اتفاقا بگذاريد حرفي بزنم که سوپرايز شويد احتمالا بايد خود من عوض شوم و تغيير کنم اما اجازه دهيد اين تصميم در اختيار مسئولان و هواداران باشد نه مربيان و اين مورد را خودم ميگويم که بايد عوض شوم. يک بار ديگر تاکيد ميکنم درباره فوتبال ايران ميخواهم صحبت کنم و افراد و سيستمها بايد در اين فوتبال بايد تغيير کند و بايد متدهاي جديد در آن وارد شوند. مخصوصا کساني که دنبال پايين کشيدن فوتبال هستند بايد بروند. خاضعانه ميگويم که بايد من تغيير کنم و مشکلي با اين موضوع ندارم اما اجازه دهيد اين تغيير در اختيار کفاشيان و مقامات باشد نه قلعهنويي و درخشان. خداوند هست و در آينده در مورد ما قضاوت ميکند. ضمن اينکه بنده براي اين افراد در زندگيشان آرزوي موفقيت ميکنم.
سرمربي تيم ملي يادآور شد: با همه اين اتفاقات بايد بگويم که هيچ گاه آرزوي شکست يک مربي را نميکنم و کاري هم نميکنم که باعث يک تخريب مربي شوم. پدر من بازيکن و فوتباليست بود و به من گفته بود هر وقت که وارد مسابقه ميشوم ميدانم يا اين نيمکت يا آن نيمکت در پايان مسابقه خانوادههايشان اشک خواهند ريخت براي همين هيچ گاه آرزوي شکست نمي کنم و هر دفعه هم که ميبرم به فکر زن يا بچه بازيکن تيم حريف هستم که در حال گريه کردن است و ديدهايد در اين زمان اولين کاري که ميکنند به فکر خانواده تيم شکست خورده بودم.
کيروش افزود: اگر اجازه دهيد بايد بگويم اين آقايان که اسمشان را گفتم استحقاق آن را ندارند که در جايگاه مربي در فوتبال ايران بنشينند. اين دو شخص مسئول يکسري وظايف در ايران هستند اما شک نداريم يک قبيله پشت اينهاست و باز هم تاکيد ميکنم که اين دو نفر استحقاق نشستن روي صندلي مربيگري را ندارند.
وي در پاسخ به اين سوال که سرنوشت بازيکن دوپينگي عراق به کجا خواهد رسيد گفت: اين يک بحث بسيار حساس است و يکي از چيزهايي است که در فوتبال آن را درک نميکنند تا جايي که ميدانم فدراسيون فوتبال مکاتباتي را با مسئولان انجام داده است متاسفانه وقتي که پاي اسامي مثل مارادونا، کيروش و بنجانسون در ميان باشد يکسري خودشان را مقابل آنها قرار ميدهند تا براي مقابله با فساد در ورزش به عنوان فرشتههاي ورزش معرفي شوند اما شخصي مثل عبدالزهرا که کسي چيزي در مورد او نمينويسد را به فردا موکول ميکنند و مدام پشت گوش مياندازند.
وي با انتقاد دوباره از داور بازي شب گذشته در مقابل عراق گفت: او در جام جهاني هم با فرناندو سانتوز مربي پرتغالي يک پرونده داشت و حتي رسانههاي استراليايي هم از اين موضوع انتقاد کرده بودند و گويا فقط کساني که او را انتخاب کرده بودند از اين موضوع مطلع نبودند و حتي ديروز در شبکه استراليايي کارشناسان گفته بودند که او از ليگ هم محروم شده است و جالب اينکه ميگفتند اگر ميخواهيد ويليامز با شما مدارا کند بايد با او مدارا کنيد اما اگر چيز بدي بگوييد او دنبال انتقام ميرود. حالا نميدانم پليس با کارشناسان ساکسسفورد چه کار کرده است اما يک بار ديگر هم ميگويم که آنها تاکيد کردند که اگر ميخواهيد ويليامز با شما خوب باشد بايد از او تعريف کنيد و اين مشکل نيز در جام جهاني با يک مربي پرتغالي آغاز شد.
وي تاکيد کرد: در مورد دوپينگ نيز بايد بگويم صحبت حساسي است بايد صبر کنيم و ببينيم مقامات چه خواهند گفت. به نظر من فدراسيون فوتبال ايران بايد خيلي محکم در اين خصوص عمل کند. با کشوري با 80 ميليون جمعيت که فوتبال در خون آن است و حتما ورزش اول کشور است بايد بهتر از اينها برخورد شود. واقعا شوکهکننده و ناراحتکننده است که برخي افراد هستند که به اين جزئياتتوجه نميکنند آقاياني که با تيمي زير 18 سال و با بازيکنان صغر سني نميتوانند بازي را ببرند چرا بايد در مورد تيم ملي صحبت کنند البته مقصر خليفه است که بايد به آنها بگويد که از خبرگزاري ما استفاده نکنند آن هم فردي که با 5 تيم اخرش به ليگ پايينتر سقوط کرده و با 4 سال محروميت موجب شرم فوتبال ايران شده است. البته با کمال احترامي که براي آقاي خليفه قائلم اگر به جاي او بودم نميگذاشتم تا اينجور افراد از خبرگزاري من استفاده کنند. اميدوارم صحبتهاي من در ايران بياحترامي قلمداد نشود.